Ce spune despre tine zodiacul țigănesc

267

Horoscopul țigănesc este format din 12 semne, fiecare fiind reprezentat de un obiect drag al acestui popor nomad. Sunt evidențiate atât punctele tari, cât și defectele fiecărui semn.

Cupa (21 ianuarie-19 februarie)
Potrivit legendelor țigănești, mirii trebuie să bea din același pahar, deoarece astfel își acceptă destinul comun, iar legătura dintre cei doi soți va fi mai puternică. Cei născuți sub acest semn sunt creativi, onești, le place să-i vadă fericiți pe cei din jurul lor. Tânjesc să întâlnească dragostea adevărată, sunt foarte intuitivi și, în același tip, rebeli, le place să fie înconjurați de persoane care le împărtășesc punctul de vedere și care au aceleași idealuri. Pe de altă parte, le este greu să ducă la final ceea ce și-au propus, deoarece se răzgândesc frecvent.

Capela (20 februarie-20 martie)
Printre calitățile persoanelor născute sub acest semn se numără loialitatea, dragostea necondiționată și faptul că le este ușor să-i cunoască pe cei din jur. Sunt firi sensibile, care ghicesc intențiile celorlalți, fie că este vorba de fapte bune sau, dimpotrivă, de scopuri ascunse. Deși la prima vedere sunt niște visători, în realitate le place să aibă situația sub control, mai ales când vine vorba de responsabilitățile profesionale. Deși le este ușor să-și facă prieteni, sunt și momente în care preferă singurătatea și locurile cât mai izolate.

Pumnalul (21 martie-20 aprilie)
Se spune că, în trecut, pumnalul era folosit de bărbați pentru a-și croi drum prin păduri. Astfel, se crede despre cei născuți sub acest semn că sunt deschizători de drumuri, mai exact sunt primii care propun o soluție sau care doresc să schimbe ceva. Le place competiția, dar și să câștige. Aleg soluțiile simple și ușor de pus în practică. Pe de altă parte, sunt impulsivi și-și pierd repede răbdarea, dar nu renunță până când nu reușesc ceea ce și-au propus.

Coroana (21 aprilie-20 mai)
Este simbolul eleganței și este asociată cu puterea și aristocrația. Se spune că cei născuți sunt acest semn știu să aprecieze valorile, precum și persoanele care le sunt alături atât în clipele fericite, cât și atunci când trec prin momente grele. Sunt admirate și chiar invidiate de cei din jur, sunt perseverente, însă le place să lucreze pe cont propriu. Caută confortul material, apreciază lucrurile de bună calitate, chiar dacă asta înseamnă să cheltuie mai mulți bani decât au.

Sfeșnicul (21 mai-20 iunie)
Deoarece sfeșnicele cu lumânări sunt privite ca lumini călăuzitoare în tradiția țigănească, cei născuți în această perioadă sunt apreciați datorită înțelepciunii de care dau dovadă, deoarece sfatul lor îi scot pe mulți din impas. Sunt comunicativi, sociabili și calzi, așadar au mulți prieteni. Curioși din fire, caută mereu să afle mai mult și nu se dau în lături să încerce lucruri noi. Totuși, din cauza curiozității excesive, pot să aibă probleme când depășesc anumite limite.

Roata (21 iunie-21 iulie)
În tradiția țigănească, roata simbolizează mișcarea și instabilitatea. Persoanele din acest semn zodiacal sunt conduse de emoții și de impulsuri. Își schimbă dispoziția de mai multe ori pe zi, dimineața putând fi extrem de fericite, pentru ca pe seară să fie melancolice. Deși se enervează greu, atunci când se umple paharul aleg să-ți verse nervii pe prima persoană care le iese în cale, chiar dacă nu este vinovată. Deseori visează cu ochii deschiși și le este greu să se concentreze la activitățile de peste zi.

Steaua (22 iulie-22 august)
Despre persoanele născute în această zodie se spune că s-au născut pentru a reuși în viață și pentru a se face remarcate. Sunt optimiste și știu cum să ridice moralul celor din jur. Muncesc mult și caută să câștige respectul celorlalți. În același timp, sunt persoane norocoase, cărora soarta le este favorabilă chiar și atunci când par a fi într-o situație fără ieșire.

Clopotul (23 august-22 septembrie)
Sunt cele mai organizate, disciplinate și punctuale persoane. Totodată, sunt perfecționiste și foarte atente la detalii. Au tendința să-i critice pe cei din jur, însă sunt dispuși să-i ajute atunci când au nevoie. Obișnuiesc să aibă așteptări foarte mari și le cer altora mai mult decât pot să facă.

Moneda (23 septembrie-22 octombrie)
Întrucât monedele au două fețe, una simbolizând latura materială, iar cealalată latura spirituală, acestea sunt asociate cu ideea de echilibru și de dreptate. Nativii acestei zodii sunt plini de șarm și talentați. Își exprimă cu ușurință sentimentele, sunt extrovertiți, pun mare preț pe aspectul lor fizic. Nu le plac nedreptățile și sunt gata să se contrazică cu oricine are o părere diferită de a lor. Pe de altă parte, simt nevoia mereu să fie în centrul atenției și apreciați de cei din jur.

Cuțitul (23 octombrie-21 noiembrie)
În cultura țigănească, cuțitul este asociat cu maturitatea și, din acest motiv, persoanele născute în această perioadă au un temperament aprig și pot face față oricărei situații, indiferent de moment. Sunt persoane mândre, care nu acceptă înfrângerea, de aceea câștigă respectul celor apropiați. Pot să analizeze repede o situație și să ia o decizie în cel mai scurt timp.

Toporul (22 noiembrie-21 decembrie)
Nativii din această zodie au spirit de aventură, nu respectă regulile și nu se lasă doborâți de greutățile vieții. Iubesc provocările și sentimentul de libertate. Sunt curajoși, îndrăzneți și se adaptează cu ușurință oricărei situații. Pe de altă parte, au tendința să-i copleșească pe cei din jur cu energia lor și, din acest motiv, sunt percepuți ca obositori și ușor imaturi.

Potcoava (22 decembrie-20 ianuarie)
Se știe despre potcoave că sunt un simbol al norocului și un talisman protector împotriva forțelor răului. În același timp, potcoavele sunt asociate cu efortul susținut și cu perseverența. Din acest motiv, cei născuți în această perioadă sunt dedicați muncii lor și ambițioși. Sunt atașați de viața de familie, deoarece le oferă un sentiment de stabilitate și siguranță. Doresc să fie iubiți și nu suportă singurătatea, însă nu au încredere în oameni și preferă să ia decizii singuri, fără a se consulta.

6 zodii care vorbesc prea mult

Dacă nu te poţi opri din vorbit şi nu le permiţi şi altora să spună ceva, e posibil ca relaţiile tale să fie în pericol şi să creezi tensiune, riscând să îndepărtezi oamenii sau chiar să fii concediat, scrie eva.ro.

E posibil să nu fii conştient de faptul că vorbeşti prea mult, poate crezi că eşti o persoană care se comportă normal şi nu îţi dai seama că monopolizezi fiecare conversaţie. Când vorbeşti mereu despre tine însuţi, laşi impresia că eşti om egoist şi plictisitor.

Trebuie să existe un echilibru, iar astrologia îţi poate sări în ajutor. Iată 6 zodii care vorbesc exagerat de mult:

Gemeni

Comunicarea este foarte importantă pentru tine şi îţi place să vorbeşti. Nu contează dacă ai o conversaţie profundă despre sentimentele tale sau dezbaţi ultimele ştiri, pentru că tu nu te opreşti din vorbit. Vorbeşti cu toată lumea, de la farmacişti până la şefi şi lunga lista continuă. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să recunoşti faptul că exagerezi cu vorbitul. Dacă devii conştient de asta, vei putea să îl priveşti ca pe un obicei prost la care trebuie să renunţi. Ai grijă, totuşi, să nu începi să le povesteşti şi altora de cum încerci tu să te schimbi pentru că astfel nu îţi vei atinge scopul.

Săgetător

Tu eşti foarte entuziasmat atunci când vine vorba de oameni noi şi de lucruri noi, şi te poţi trezi vorbind pur şi simplu. Consideri că pauzele de tăcere sunt ciudate, aşadar vrei să umpli spaţiul respectiv. Poţi deveni uşor enervant atunci când încerci să faci pe cineva să râdă cu orice preţ. Nu pare să îţi pese dacă e momentul potrivit pentru a-ţi etala umorul. Trebuie să devii mai atent la indicaţiile pe care oamenii ţi le oferă. Dacă cei din jur te ascultă zâmbind fals şi sunt vizibil plictisiţi, atunci ar trebui să laşi pe altcineva să vorbească. O conversaţie bună constă atât în a da, cât şi în a primi.

Balanţă

Exagerezi cu vorba şi oferi prea multe detalii personale despre viaţa ta unor oameni total necunoscuţi. Tu crezi că dacă eşti deschis şi sincer, se creează o legătură mai rapidă între tine şi persoana cu care vorbeşti.

Totuşi, prea mult prea devreme poate îndepărta oamenii din jurul tău. Trebuie să încerci să fii mai misterios şi să reţii că unele informaţii trebuie să rămână doar pentru tine, astfel încât cei din jurul tău să fie curioşi şi să îşi dorească să te descopere. Uneori, cu cât spunem mai puţin, cu atât devenim mai interesanţi pentru familie, prieteni sau colegi.

Berbec

Atunci când vorbeşti prea mult, ai tendinţa de a deveni nesăbuit. Tu spui oamenilor exact ceea ce crezi, chiar şi atunci când nu ar trebui. Chiar dacă cineva te-a supărat, nu trebuie să spui tot ce îţi trece prin minte, ci ar trebui să îţi păstrezi comentariile pentru tine. Dar tu eşti impulsiv şi îţi place confruntarea, o combinaţie destul de proastă dacă situaţia necesită discreţie, diplomaţie sau tact. Cel mai bun lucru pe care trebuie să îl faci este să te calmezi, să numeri până la zece şi să respiri adânc înainte de a spune ceva.

Leu

Îţi place să vorbeşti şi eşti bun la asta, făcându-i pe cei din jurul tău să-şi dorească să te audă, captivându-i complet. Cu toate acestea, când ţi se oferă şansa de a vorbi, e posibil să nu îţi dai seama că exagerezi. Îţi place să prezinţi cea mai bună versiune a ta, dar uneori asta te face să nu fii natural. Când vorbeşti prea mult, cel mai probabil eşti nervos şi nu poţi fi capabil să îi asculţi pe ceilalţi. Ar fi de folos pentru tine să găseşti acea cale de mijloc unde poţi fi tu însuşi şi să ai încredere că mesajul tău este suficient de consistent încât îi va abosorbi pe cei din jur.

Vărsător

Problema este că tu crezi că trebuie să explici totul oamenilor din jur, pentru că nimeni nu se situează la nivelul tău intelectual. Când oferi prea multe detalii nefolositoare, oamenii încep să piardă firul conversaţiei şi se plictisesc. Să presupunem că acei oameni au o inteligenţă modică şi că, chiar dacă nu au toate detaliile poveştii, vor putea să umple spaţiile goale şi vor ţine pasul cu tine. Dacă nu pot, vor pune întrebări ţi poate chiar vor duce discuţia într-o altă direcţie