Eleganța înseamnă simplitate: 10 sfaturi de tinuta de la Christian Dior, pe care trebuie să le știe orice femeie

248

Dior a creat în anii 50, însă sfaturile sale de stil sunt actuale și în prezent. Principiile sale în modă au devenit baza principiilor clasice ale stilului. Iată care sunt ele :

„Eleganța înseamnă întotdeauna simplitate” .

„Sunt împotriva ținutelor cu prea multă fantezie, care sunt create doar pentru a atrage atenția. Chiar dacă sunt interesante, nicidecum nu vorbim de eleganță. Frumusețea este îndrăzneață doar un pic, iar dacă acest curaj se transformă în aroganță – vorbim deja de prost gust.”

„Stilul se bazează pe calitate”.

„Atunci când îți cumperi sau îți coși o haină, alege cel mai bun material pe care ți-l permiți. Mai bine să ai o rochie bună, decât două rele”.

„O femeie elegantă nu este cea care se conduce după modă. Dacă noile tendințe nu ți se potrivesc, ignoră-le.”

„Accesoriile ne reprezintă”.

Accesoriile sunt foarte importante. Una și aceeași rochie poate arăta diferit dacă o combini cu diferite accesorii, schimbându-ți, astfel, foarte ușor imaginea.

„Rozul înseamnă gingășie, iar griul nu înseamnă plictiseală”.

Roz și gri au fost culorile preferate de Dior. Rozul înseamnă fericire și feminitate, iar griul îl poți alege cu orice ocazie. Dacă vrei să-ți accentuezi silueta, alege nuanțele mai deschise, dacă nu, atunci alege nuanțe mai închise.

„Lenjeria îi oferă femeii încredere în sine. Fără ea nu poți fi elegantă”.

„Totul trebuie să fie elegant, mai ales ceea ce nu este la vedere.” Lenjeria ta de corp trebuie să fie de calitate, nu poți fi sigură pe tine, dacă ești într-o rochie rafinată și într-o lenjerie care lasă de dorit. Lenjeria frumoasă este baza stilului remarcabil.”

„Florile sunt cel mai minunat dar de la Dumnezeu, după femeie”.

„E destul să ai o floare la centură, la decolteu sau în piept și deja e sărbătoare. Asta fără să mă refer la materialul cu imprimeu floral, fără de care nu-mi imaginez nicio colecție de-a mea.”

„Nu există încălțăminte care atrage prea multă atenție.”

„Multe femei consideră că încălțămintea nu este atât de importantă, însă cea mai mare dovadă a eleganței este ceea ce este pus în picioare.”

„Dacă ai picioare strâmbe – poartă decolteu adânc”.

Întotdeauna accentuează-ți părțile bune. Analizează-te. Încearcă să înțelegi ce haine te avantajează și ce culori îți evidențiază frumusețea.

„Parfumul poate spune mai mult despre o femeie, decât semnătura sa.”

„Parfumul este nuanța irepetabilă a individualității feminine, el definitivează imaginea.”

„Tu visezi să ai o rochie de bal, iar bărbații visează la femei în rochii de bal”.

„O ținută de bal îți poate crea o dispoziție mai bună decât un pahar de șampanie. În ea devii mai feminină, mai sensibilă, mai gingașă și mai grațioasă.”