HOROSCOP ARBORICOL: afla ce COPAC esti si care este legatura ta cu NATURA.

863

Se spune ca, in vremurile de demult, arborii erau considerati punti de legatura intre cer si pamant. Se credea ca energiile inchise in seva fiecaruia influienteaza oamenii si ca le confera caracteristicile lor specifice, fizice si energetice.

Fiecare dintre cele 22 de semne ale horoscopului arboricol corespunde unui anumit copac. Patru semne sunt unice, fiecare dintre ele dureaza o zi: punctele solstitiilor de vara si de iarna, precum si echinoctiile de toamna si primavara, impart anul in patru parti. Celelalte 18 semne sunt distribuite pe 36 de intervale de timp, si au doua perioade de valabilitate, intre care trec sase luni. Solstitiul de iarna din 22 decembrie marcheaza inceputul acestui horoscop.

Afla ce copac esti, potrivit zodiacului arboricol.

 

Mar (23 decembrie – 1 ianuarie, 25 iunie – 4 iulie)

Sunt persoane deschise, atragatoare, delicate si foarte fermecatoare. Dezinteresati, pot da ultimii bani daca vad ca o alta persoana are nevoie. Traiesc pentru azi, aproape fara sa se gandeasca la ziua de maine. Ei apreciaza comoditatea in viata. Foarte sentimentali. Se pot casatori fara dragoste, dar in acelasi timp vor ramane fideli pana la sfarsitul vietii lor. Sunt curiosi. Le place sa filosofeze, citesc foarte mult, dar nu isi subliniaza cunostintele. Se disting printr-o mentalitate analitica. De regula, ei duc un stil de viata activ.

Brad (2-11 ianuarie, 5-14 iulie)

Oameni culti, inteligenti, cu demnitate. Au o slabiciune pentru arta si antichitati. Prefera singuratatea, tacerea, sunt adesea introvertiti. Retinut, rabdator si ascetic. Uneori sunt capriciosi, pretentiosi, deci apar dificultati in viata de familie. Sunt foarte destepti. Ei nu isi pierd timpul cu fleacuri. De dragul celor dragi, ei sunt gata sa faca orice sacrificiu. Oamenii sunt cinstiti si responsabili. Rareori au incredere in altii, preferand sa faca totul singuri.

Ulm (12-24 ianuarie, 15-25 iulie)

De regula, acestia sunt oameni cu frumusete, inteligenta si carisma. Acorda putina atentie aspectului lor, preferandu-se in primul rand hainele confortabile decat cele la moda. Ei traiesc viata reala. Sunt calmi, nu le plac dificultatile, dar sunt foarte ingrijorati de esecuri. Au un bun simt al umorului. Prefera sa conduca decat sa se supuna. Sunt foarte pretentiosi, dar simpli. Ei cred in oameni si incearca sa-si corecteze discret discrepantele. Sunt buni organizatori si au succes financiar.

Chiparos (25 ianuarie – 3 februarie, 26 iulie – 4 august)

Oameni armoniosi, independenti si autosuficienti. De regula, fatalistii nu isi creeaza propriul destin, plutesc calm cu fluxul. Singura lor dorinta este sa fie fericiti. Le place sa viseze, sunt prietenosi, nu agresivi, nu le place sa se certe si sunt intotdeauna gata sa ajute. Nu urmaresc banii si faima, preferand linistea sufleteasca. Nu le place singuratatea, se inconjoara de familie sau prieteni. Sunt credinciosi in dragoste si prietenie, dar nu sunt deloc sentimentali. Sunt flexibili, usor de adaptat si nu fac tragedii din necazurile vietii. Nu tolereaza un ton ordonat, tradarea.

Plop (4-8 februarie, 5-13 august)

La prima vedere, acesti oameni au succes si curaj. Cu toate acestea, in interior sunt foarte sensibili si indecisi. Prin urmare, de obicei au nevoie de sprijinul celor dragi. Ei se disting printr-o dispozitie pesimista, nu se pot bucura pe deplin de toate deliciile vietii si, inca din tinerete, tind sa creada ca timpul lor a disparut. Sunt vulnerabili, percep dureros orice gluma, chiar si cea mai inofensiva, pe cheltuiala lor, precum si orice restrictii privind libertatea – se supara rapid si incep sa-i fie mila de ei insisi. Cea mai mica problema ii dezechilibreaza, dar nu o arata. In certurile familiale, armele lor sunt liniste si zambet. Au o minte ascutita, pe care o pastreaza pana la batranete.

Cedru (9-18 februarie, 14-23 august)

Optimisti incorigibili. Le place sa fie centrul atentiei si, de dragul acestui lucru, sunt pregatiti pentru orice, increzatori in ei insisi. Se adapteaza rapid la orice situatie. Au un bun simt al umorului si sunt sentimentali. In acelasi timp, sunt mandri si simpli. Sunt usor de influentat, ceea ce devine adesea un obstacol atat in ​​viata personala, cat si in cea profesionala. Ei duc un stil de viata activ, se dedica complet afacerii alese. Artistice, sensibile, au capacitatea de clarviziune. Au o minte ascutita, deciziile se iau instantaneu. Idealisti, inclusiv in dragoste. In comunicare, ei sunt pretentiosi, cred ca trebuie pur si simplu sa indure unii oameni, pe care ii considera nedemni de ei.

Pin (19-28 / 29 februarie, 24 august – 2 septembrie)

Sunt rationalisti cu o mentalitate analitica, buni organizatori. Curajos, tenace, disciplinat, persistent, mereu gata sa-si asume riscuri. In drumul catre tinta, putine lucruri ii pot opri. Prin urmare, ei pot obtine succes, de regula, in orice domeniu. Femeile se deosebesc in special prin capacitatea de a crea un interior frumos si armonios. Sunt dulci si prietenosi, dar propria lor bunastare este inca deasupra altora pentru ei. Stiu clar ce vor de la viata. Singura lor slabiciune este iubirea. Le este greu sa stabileasca o conexiune permanenta.

Salcie (1-10 martie, 3-12 septembrie)

Au o stare de spirit care se schimba frecvent. Afirmand ca sunt singuri si ca nu le place o societate aglomerata, ei pot face totusi exact opusul in orice moment si se pot bucura de atentia acordata persoanei lor. Arata fara aparare si neajutorati, dar in realitate o fac in mod deliberat – pentru castig personal sau doar pentru distractie. Sunt capriciosi, romantici si poetici. Totusi, ca parteneri, nu sunt usor de suportat, deoarece nu le place sa faca compromisuri, au tendinta de a iubi suferinta, uneori in detrimentul lor. In viata de zi cu zi, le lipseste romantismul, viseaza adesea la lumi magice. Ele sunt imaginative, artistice si iubesc si apreciaza frumusetea.

Tei (11-20 martie, 13-22 septembrie)

Oameni calmi, echilibrati, care trezesc usor simpatie. In acelasi timp, sunt susceptibili la lingusire. Sunt foarte contradictorii si gelosi. Inzestrat cu un puternic sentiment de stima de sine. Sunt sociabili si atenti, cu bune abilitati organizatorice. Ei fac contact cu usurinta, au incredere in ei si isi revarsa sufletele. Nu isi indeplinesc intotdeauna promisiunile, disciplina nu este punctul lor forte. In general, au noroc. Dar principalul lor dusman este plictiseala. Prin urmare, adesea abandoneaza cazuri vechi si iau altele noi. Monotonia vietii de familie este, de asemenea, o povara pentru ei. Ele nu se disting prin constanta nici in principii, nici in mediu. Sunt muncitori, dar in general lipsesc de obiective clare.

Alun (22-31 martie, 24 septembrie – 3 octombrie)

Ele se disting prin farmecul magic care atrage alte persoane spre ele. Se multumesc cu putin, se adapteaza cu usurinta la viata. Sunt amabili si rabdatori. In acelasi timp, pot fi furiosi si periculosi. Totul depinde de starea lor de spirit, care se schimba adesea. Sunt originale, actioneaza adesea in afara cutiei, asa ca este aproape imposibil sa le prezici gandurile. Sunt cinstiti si principiali, dar uneori excesiv de critici. Au o mare intuitie, curiozitate, claritate a mintii si devin buni scriitori si oameni de stiinta. Acestea sunt contrastele oamenilor: ard, apoi lasa totul sa mearga de la sine. Ei merg adesea impotriva fluxului de masa si se arunca in experimente. Sunt secrete, in timp ce sunt prieteni buni si barbati de familie, pentru ei dragostea, familia si prietenia sunt intotdeauna o prioritate.

Nuc (21-30 aprilie, 24 octombrie – 2 noiembrie)

Persoane contradictorii. Pe de o parte, sunt corecti, pe de alta parte, sunt nemilosi. Credincios si nestatornic. Au multi prieteni, dar nu mai putin si dusmani … Le place sa complice situatia. Ei sufera ei insisi si ii fac pe ceilalti sa sufere, fara a se expune cel putin la remuscare. Emotional, destul de gelosi. Nu se tem sa-si asume riscuri si nu accepta compromisuri. Sunt increzatori in sine si se bazeaza doar pe ei insisi, isi pretuiesc independenta. In acelasi timp, tind sa puna presiune pe ceilalti. Argumentul principal este simtul datoriei. Ei doresc recunoastere si respect.

Scorus (sorb) (1-10 aprilie, 4-13 octombrie)

Oameni foarte fermecatori. In acelasi timp, sunt foarte curajosi. Le poti vedea zambetul si nu ghici cate lacrimi sunt ascunse in spatele lui. Sunt hiperresponsabili, toate problemele sunt importante pentru ei. Se straduiesc sa traiasca independent, dar sunt presati constant de un complex de vinovatie. De cele mai multe ori sunt introvertiti, desi le place sa ofere bucurie celor dragi. Sunt capabili sa influenteze oamenii, sa inspire. Dezinteresat si binevoitor. Ofera dragoste, dar necesita reciprocitate. Daca nu sunt multumiti, pleaca primii. Au un simt sporit al dreptatii. Au un gust deosebit, stiu sa-si sublinieze meritele.

Artar (11-20 aprilie, 14-23 octombrie)

Se straduiesc intotdeauna sa iasa in evidenta, sa-si sublinieze individualitatea, vor sa le placa. De multe ori ies afara, le place sa fie vorbiti, adora complimente si surprize. Intotdeauna sunt o multime de idei in capul meu, in special extravagante, dar ele insele, de regula, nu le pun in aplicare, nu exista suficienta perseverenta si rabdare. Au tendinta de a construi castele in aer. Curios despre multe noutati, bine citit. Au o mentalitate analitica si un bun simt al umorului. Se rup usor legaturile vechi si la fel de usor le creeaza pe noi. Nu judecati alte persoane, nu pedepsiti pentru greselile din trecut. Au un intelect dezvoltat, o buna memorie si imaginatie. Nu se tem de critici.

Iasomie (1-14 mai, 3-11 noiembrie)

Liber, vesel, zgomotos, exista intotdeauna o multime de oameni si comunicare in jurul lor, desi ei insisi nu se straduiesc in mod constient in acest sens. In exterior, ele dau impresia ca oamenii nu sunt impovarati de probleme, oarecum superficiale, dar de fapt sunt foarte sensibili, judiciosi si partial melancolici. Sunt foarte diplomatici, desi nu le plac restrictiile. Oamenii muncitori tind sa castige bani buni, dar nu sunt ei insisi materialisti. Sunt adesea si destul de repede dezamagiti de oameni. Iubesc copiii si sunt intotdeauna fericiti sa petreaca timp cu ei.

Castan (15 mai – 24 mai, 12 noiembrie – 21 noiembrie)

Atractiv si original. Sunt independenti, au propriile lor opinii, idei si chiar comportament, asa ca uneori pot soca cu actiunile si judecatile lor. Intr-o oarecare masura, ei sunt idealisti, cred in cea mai inalta dreptate, moralitate, moralitate. Apara-le principiile fara sa te gandesti la consecinte. Sunt persistenti si persuasivi. De regula, nu au probleme materiale. Cel mai adesea, sunt monogami, le este frica sa-si recunoasca sentimentele mai intai. Mediul este foarte important pentru ei, ceea ce ar trebui sa-i sustina. Ei au o minte ascutita, dar sunt predispusi la visarea cu ochii deschisi.

Frasin (25 mai – 3 iunie, 22 noiembrie – 1 decembrie)

Sunt frumoase, dar cu un caracter foarte complex. Ei insisi sunt independenti, desi necesita devotament nelimitat de la prieteni si rude. Le place sa fie in centrul atentiei. Sunt mandri, egoisti, capriciosi, stiu exact ce vor si cum vor sa traiasca. Dificultatile de viata rezista cu usurinta si zambet. Sunt generosi, bucurosi sa imparta cu prietenii. Au intuitie, inteligenta si imaginatie bine dezvoltate. Ei sunt maximalisti si, daca intr-adevar reusesc, atunci in totalitate – totul sau nimic. Atunci cand fac o alegere in viata de familie, ei cantaresc argumentele pro si contra, iau decizii, de regula, cu mintea si nu cu inima.

Carpen (4-13 iunie, 2-11 decembrie)

Acestia sunt oameni care sunt interesati in primul rand de forma decat de continut. Sunt predispusi la disciplina, sarguinta, ascultare. Practic le lipseste initiativa, dand preferinta implementarii sau, mai bine zis, chiar supunerii la ordinea stabilita. Rareori se abat de la reguli. Le este frica sa faca o greseala, asa ca se tem intotdeauna sa ia o decizie: ce se intampla daca fac o alegere gresita? In acelasi timp, sunt foarte responsabili si corecti. La fel se intampla si cu sentimentele – sunt decente, dar viata cu ele poate fi plictisitoare. Avand in vedere alegerea dintre datorie si iubire, este mai probabil sa aleaga datoria. Nu le plac schimbarile si stabilitatea valorii.

Smochin (14-23 iunie, 12-20 decembrie)

Sunt foarte sensibili, impresionabili, cu un psihic fin. De regula, ei sunt lenesi, dar ei insisi isi dau seama de acest lucru si incearca sa-si lupte cu slabiciunile. Mediul este important pentru ei. In conditii favorabile, ele infloresc in fata ochilor nostri, dar cand se confrunta cu necazuri, se ofilesc. Au sentimente familiale foarte dezvoltate, deci au nevoie de o comunicare constanta cu cei dragi. Sunt realisti, fara fantezii si romantism excesiv, apreciaza sentimentele simple. Afectios, cu suflet cald, emotional, fara pretentii speciale. Ei iubesc natura.

Stejar (21 martie, echinoctiul de primavara)

Mandru (si chiar excesiv), rezistent, persistent, fara compromisuri, independent. Daca apasati pe ele, raspunsul poate fi foarte agresiv si dur. De regula, isi ating intotdeauna scopul. Dar ar fi putut realiza mai multe daca ar fi fost cel putin putin mai flexibili si diplomatici. Sunt primitori si ospitalieri si respecta opiniile altor oameni. Ei pretuiesc prietenia, dar sunt indragostiti nestingheriti. Nu le place schimbarea. Acorda multa atentie propriilor lor probleme. Au o stare buna de sanatate si rareori se prezinta la medic.

Mesteacan (24 iunie, solstitiul de vara)

Oameni cu suflet pur. Modest, bland, binevoitor, armonios. Sunt absolut lipsiti de agresivitate, foarte toleranti si considerati fata de cei dragi. Sunt sentimentali si sensibili, uneori chiar pasionati. Cu toata amabilitatea lor, acestia sunt oameni necomunicativi. Pentru ei, principalul lucru este sa aiba pe cineva drag langa ei (de dragul caruia sunt gata sa se sacrifice pe ei daca este necesar) si o carte buna. Le place sa lucreze si nu se feresc de nici o munca. Se pot adapta cu usurinta la orice conditii. Ei iubesc viata in toate manifestarile ei.

Maslinul (23 septembrie, ziua echinoctiului de toamna)

Sunt amabili, dar nu te vor lasa sa stai pe gatul lor. Sunt rabdatori si retinuti, nu le plac argumentele si agresivitatea. Cu un simt al dreptatii si responsabilitatii foarte dezvoltat. Sunt rabdatori, stiu sa se stapaneasca si nu-si irosesc nervii degeaba. Daca sufera, o fac in tacere. Zambetul este atributul lor constant. Sunt receptivi, intotdeauna gata sa asculte prietenii si sa-i ajute. Sunt foarte delicati, fini psihologi. Sunt inteligenti, le place sa citeasca, sa studieze mult, sa reflecte, sa se umple de un flux de cunostinte noi.

Fag (21-22 decembrie, solstitiul de iarna)

Frumos si iscusit. Decent si grijuliu. Maximalisti, increzatori in ei insisi, iau totul din viata. Sunt gospodari, dar si prudenti, stiu sa organizeze corect bugetul familiei. Ei cantaresc intotdeauna avantajele si dezavantajele, o chestiune la intamplare nu este despre ei. Materialisti pronuntati, fericirea pentru ei este departe de a fi in primul rand. Cel mai adesea, se straduiesc sa obtina un anumit ideal – casa ar trebui sa fie exemplara, copiii si sotul – ideal, ei insisi sunt perfecti. Se mentin in forma, asa ca arata foarte bine la batranete. In plus, longevitatea lor este practic garantata de soarta.