HOROSCOP BABILONIAN: Predicțiile celui mai vechi zodiac din lume, cu Mihai Voropchievici.

3262

Numerologul Mihai Voropchievici a vorbit, în emisiunea „Adevăruri Ascunse” de la Antena 3, despre horoscopul babilonian.

Horoscopul lor nu se bazează pe numere (data la care te-ai născut), ci pe ziua din săptămână în care ai venit pe lume, cu întreaga ei simbolistică. Pentru babilonieni, existau șapte planete, câte zile are săptămâna. De fapt, este vorba – în termenii de astăzi ai științelor cerului – despre trei tipuri diferite de corpuri cerești și anume: o stea – Soarele, cinci planete – Jupiter, Venus, Mercur și Marte (cele cunoscute până la acea dată) și un satelit al unei planete – Luna. Celor șapte corpuri cerești, respectiv celor șapte zile ale săptămânii, le corespundeau șapte zeități babiloniene

Zodia SIN – Aparține celor care s-au născut într-o zi de Luni și care sunt guvernați de Lună

Zeul Sin era considerat cel mai cunoscut dintre zei. Cei născuți în ziua de luni, poartă puterea răspunderii, influenței, dar și a bunăstării. Pot schimba concepte și pot deveni lideri. Își pot asuma responsabilități mari și pot schimba în bine realitatea oamenilor. Devin oameni cunoscuți atunci când nu se abat de calea lor. Îți urmează instinctul interior. Sacrifică foarte mult din timpul lor. Pot fi certați de către familie pentru că petrec puțin timp cu ei. Au nevoie să-și asculte intuiția și atunci își vor descoperi adevărata vocație.

Zodia Nergal – Aparține celor care s-au născut într-o zi de Marți și care sunt guvernați de planeta Marte

Nergal este un zeu al Soarelui, a cărei putere înseamnă viață, dar și moarte. Persoanele născute în această zi, sunt prieteni extraordinari, dar și cei mai aprigi dușmani dacă le-ai supărat. Seceta pe care o poate aduce, poate pârjoli totul în jur. Aduce calamități, dar și căldură. Sunt impulsive, dar își găsesc foarte repede echilibrul interior. Aceste persoane, pot fi în fruntea unei revoluții. Mânia pentru ei reprezintă punctul cel mai vulnerabil. Trebuie să învețe arta cuvântului.

Zodia Nabu – Aparține celor care s-au născut într-o zi de Miercuri și care sunt guvernați de planeta Mercur

Nabu este zeul comunicării și al simbolismului. Era zeul cuvântului și de multe ori era reprezentat ca un scrib. Persoanele născute în această zi, comunică extrem de ușor. Calme, iubesc studiul, iar uneori pot fi introvertite. Trec de la o stare la alta, în funcție de parteneriat. Stăpânesc fantastic arta comunicării. Știu să folosească cuvântul pentru a-și îndeplini dorințele. Ei pot vedea adevărul, chiar și atunci când argumentele nu au fost descoperite.

Zodia Marduk – Aparține celor născuți într-o zi de Joi și care sunt guvernați de planeta Jupiter

Aceste persoane reușesc să privească partea bună a paharului. Acești oameni reușesc să găsească resurse, acolo unde alți consideră că nu există. Joacă un rol important în schimbările benefice ale societății. În anumite situații, pot fi chiar cei care schimbă istoria. Pot transforma sărăcia în bogăție.

Zodia Ishtar – Aparține celor născuți într-o zi de Vineri și care sunt guvernați de planeta Venus

Persoanele născute în această zi, sunt asociați cu feminitatea, maternitatea, sexualitatea sau iubirea. Zeița Venus este cea care dă viață, dar și cea care instigă la intrigă, conflicte și răzbunare. Cei născuți în această zodie sunt oameni capabili de o iubire fără margini. Sunt empatici și cultivă în jurul lor forța iubirii. Reușesc să vindece rănile celorlalți. Îi putem întâlni în vindecători. Pot da dovadă de sentimente de invidie și gelozie.

Zodia Ninurta – Aparține celor născuți într-o zi de Sâmbătă, care sunt guvernați de planeta Saturn

Ninurta, împreună cu părinții ei sunt cei care conduc această zodie. Cei născuți în această zi, sunt foarte puternici emoțional. Pot traversa obstacolele vieții fără să fie doborâți. Sunt persoane foarte motivate. Sunt cei care merg înainte orice ar fi. Pentru ei nu există obstacole. Își asumă greșelile făcute. Sinceri și loiali. Sunt de încredere și asta îi ajută să câștige respectul celor din jur.

Zodia Shamash – Aparține celor care s-au născut Duminica și sunt guvernați de către Soare

Zeitatea supremă ce influențează justiția și dreptatea. El putea condamna și pedepsi, dar era și eliberatorul celor nepăstuiți de nedreptate. Persoanele din această zodie sunt optimiste, calde și sunt oameni frumoși. Oamenii aceștia zâmbesc tot timpul. Strălucesc. Nu știu să fie triști. Când detectează minciuna, se schimbă la față. Iartă greu și nu acordă multe șanse. Sunt darnici.

Sursa: antena3.ro