HOROSCOPUL GRECESC: află ce ființă mitologică te reprezintă și care sunt slăbiciunile fiecărei zodii!

942

Zodiacul Grecesc care spune slăbiciunile fiecărei zodii dar și posibilitățile de îndreptare.

Grecii au pus mare pret pe capacitatea de corectare a trasaturilor caracteriale negative. Printr-o buna autocunoastere, spun grecii, defectele pot fi corijate. In acest sens, horoscopul grecesc, un horoscop putin cunoscut, insa putin obisnuit, denumit si Nekros (Zodiacul mortilor) are in vedere defectele principale ale zodiilor.

Pe parcursul unui an astrologic care incepe la data de 8 ianuarie, 10 semne zodiacale isi dezvolta sau isi diminueaza defectele caracteriologice. Avand in vedere ca fiecare zodie este asociata unui personaj din mitologia greaca, iata care sunt defectele majore ale acestora:

CENTAUR: 8 ianuarie – 12 februarie

Nativii nascuti sub acest semn zodiacal trebuie sa invete sa se controleze pentru ca se lasa condusi de sentimente si nu de ratiune. Sunt firi impulsive si daca se supara devin foarte zgomotosi pentru ca nu se pot stapani. Iuti la manie, cand sunt maniosi nu tin seama de nimic, desi dupa ce trece valul regreta amarnic.

Pentru a va da seama mai bine ce inseamna aceasta zodie, e bine sa stiti ca personajul mitologic Centaurul este jumatate om, jumatate cal, chipul fiindu-i de om.

HARPIE: 13 februarie – 18 martie

Acesti nativi cred cu tarie in puterea karmei si sunt foarte fericiti daca cineva care i-a ranit primesc pedeapsa bine meritata. Sunt ranchiunosi si tin ura pe persoanele care le gresesc, dar trebuie sa aiba in vedere ca aceasta atitudine le otraveste sufletul. Daca ar invata sa zambeasca mai des, ar duce o viata minunata.

Harpia face parte din mitologia greaca si este prezentata ca un animal periculos, raufacator, cu gheare ascunse pe care le foloseste fara ezitare, cand e cazul. Mai exact spus, este vorba despre femei inaripate sau de pasari de prada cu cap de femeie.

PEGAS: 19 martie – 24 aprilie

Acesti nativi trebuie sa se lupte cu propria gandire pentru ca este una negativa si ar trebui sa faca mai multe sacr1ficii pentru persoanele pe care le iubesc. Aceste persoane se pun pe primul loc, dar nu accepta daca cineva ii pune pe ei pe locul doi. Vor afla in scurt timp ca nu sunt de neinlocuit si vor suferi cand cei din jurul lor ii vor parasi. Indiferenta li se va pedepsi prin singuratate daca nu-si revizuiesc atitudinea.

In mitologia greaca, Pegasul este un cal miraculos, inaripat, simbol al inspiratiei poetice.

CERBER: 25 aprilie – 30 mai

Nativii acestei zodii adora diversitatea si nu suporta rutina. Acest lucru nu-i avantajeaza deloc intr-o relatie si nu vor sa-si ia nici un angajament serios. Multe persoane considera ca acesti nativi sunt superficiali. Daca se enerveaza, cel care i-a suparat va cunoaste flacarile iadului.

Personajul mitologic numit Cerber este un monstru, un caine cu trei capete care pazeste poarta Infernului. El simbolizeaza vigilenta.

SATIR: 31 mai – 3 iulie

Acesti nativi sunt pasionali si vor tot timpul adrenalina. Au o atractie pentru tot ce este interzis, dar cand lucrurile devin serioase pe plan sentimental se sperie de cele mai multe ori si aleg sa puna capat relatiei. Acesti nativi ar trebui sa nu mai intre in situatii complicate si sa se indragosteasca mai intai de sufletul unui om, apoi de trup.

In mitologia greaca, Satirul este un monstru cu corpul paros, cu doua cornite. Seamana cu un tap si se baga unde nu-i fierbe oala.

SIRENA: 4 iulie – 10 august

Acesti nativi ar trebui sa fie mai sinceri si mai naturali pentru ca ajung sa-i faca pe cei din jurul lor sa sufere. Atrag persoanele in viata lor ca un magnet si odata ce cuceresc pe cineva, le place sa se joace cu sufletele lor. Ii fac pe ceilalti sa se indragosteasca, apoi ii paraseste.

In mitologia greaca, sirenele erau femei cu aripi si picioare de pasare. Ele ii atrageau pe marinari, ale caror nave se loveau de stanci si se sfaramau. Sirenele mai apar in mitologie si sub forma de femeie-peste, avand cap de femeie si coada de peste.

GRIFON: 11 august – 15 septembrie

Posesivitatea este cea mai evidenta trasatura a acestor nativi. Sunt muncitori si ambitiosi, de aceea reusesc intotdeauna sa obtina ce si-au propus, iar cand au obtinut acel lucru nu ii mai da drumul. Totusi, le lipseste maleabilitatea si sunt rigizi.

Grifonul este un monstru mitologic cu trup de leu, cap, aripi si gheare de vultur, urechile fiind de cal.

HIMERA: 16 septembrie – 22 octombrie

Acesti nativi au o fire schimbatoare si sunt asemenea unui cameleon. De cele mai multe ori, nici cei apropiati nu ii inteleg pe acesti nativi si nu se pot baza pe ei. Daca se afla intr-o relatie, acesti nativi isi surprind partenerul cu comportamentul lor schimbator de fiecare data, si nu intr-un mod placut.

In mitologia greaca, Himera este un animal fantastic, cu trei capete – unul de leu, unul de capra si altul de sarpe. Mai este infatisata si cu cap de leu, trup de capra si coada de sarpe.

SFINX: 23 octombrie – 30 noiembrie

Nativi nascuti sub acest semn odiacal pun prea mare pret pe lucrurile materiale si uita dese ori ca adevarata comoara se afla in sufletul nostru si asta ne aduce de fapt fericirea. Ar trebui sa invete sa fie mai empatici si sa se gandeasca mai mult la cei din jurul lor pentru ca nu prea tin cont de ceilalti atunci cand vor sa-si atinga un tel.

In mitologie, Sfinxul este un monstru inaripat, cu corp de leu si cap de om.

MINOTAUR: 1 decembrie – 7 ianuarie

Atunci cand au nevoie de ajutor, acesti nativ apeleaza mereu la cei apropiati, insa cand au si ei nevoie de cineva care sa-i sprijine, ei nu sunt acolo niciodata. Se simt mai special decat ceilalti si nu accepta cand nu li se cuvine lor anumite lucruri. Vor sa fie mereu in centrul atentiei si sa fie cei complimentati.

In mitologia greaca, Minotaurul este un monstru cu trup de om si cap de taur.

Sursa: ce-spun-astrele.ro