Horoscopul lunii septembrie 2018: Ce se va intampla cu fiecare zodie

272

Piramida în semne de Pământ, despre care vorbeam în previziunile lunii trecute, ne însoțește și pe parcursul lunii septembrie, mai precis până în data de 23. Această configurație astrologică este alcătuită din Uranus (situat în Taur), Saturn (în Capricorn), Soare (în Fecioară, până la 23 septembrie) și Mercur (în Fecioară, între 6 și 22 septembrie).

Saturn își reia mersul direct la 6 septembrie, în propriul domiciliu, și amplifică energia acestei Piramide care ne conferă stabilitate, realism, capacitate de concretizare a unor schimbări pe care le dorim de multă vreme, capacitate de analiză și sinteză, inspirație în folosirea resurselor. Prin urmare, dezbaterile ar putea lua o notă mai calmă, mai rezonabilă și mai practică.

Energia de Pământ ne poate sprijini în restabilirea ordinii. Ideal ar fi ca această nouă ordine să nu fie la fel cu cea veche, ci să cuprindă elemente de inovație (Uranus) care să încurajeze progresul la nivel individual, instituțional și social. Astfel, am putea vorbi despre restructurare, reorganizare și o oarecare curățenie (Fecioara) în obiceiurile pe care ni le cultivăm fiecare în parte și pe care le manifestăm apoi la nivel social.

Experiența trecutului ne poate inspira decizii mature și înțelepte, astfel încât să nu producem haos prin schimbări prea bruște ori revoluții prea violente. În acest context astral, este posibil să constatăm o creștere a productivității și a capacității de a construi fundații solide pentru viitor.

Un alt aspect important al lunii septembrie 2018 este sextilul dintre Jupiter (situat în Scorpion) și Pluton (în Capricorn), care se resimte mai puternic în perioada 6-18 septembrie. Se pot reactualiza la nivel personal și social teme și situații cu care ne-am mai întâlnit în ianuarie și aprilie 2018. Am putea spune că suntem la finalul unui proces în trei etape, un proces ce poate aduce în viața noastră prosperitate, cu condiția să acționăm conform adevărurilor interioare și codului moral care există în fiecare dintre noi, dar pe care nu îl folosim mereu în mod corespunzător.

Sextil Jupiter-Pluton: 12 septembrie 2018, ora 10:55 – București
Energia Scorpionului și energia plutoniană nu sunt deloc ușor de gestionat. Activarea lor presupune să conștientizăm și latura întunecată a unor aspecte personale sau corupția unor instituții, abuzurile de putere ori injustiția. Iar această conștientizare ar trebui să trezească în noi forța de a (ne) transforma la nivel personal și, apoi, social.

Este bine știut că interacțiunea dintre Jupiter și Pluton poate conduce la consolidarea puterii legislative și a unor legi care servesc puterii și sistemului deja instaurat. În septembrie 2018 am putea asista la etapa finală de transformare a sistemului juridic, a sistemului de guvernare ori a unor instituții ale statului.

Tot în luna septembrie 2018 ar mai fi de remarcat revenirea lui Marte în Vărsător, în conjuncție cu Nodul Sud. Eastrolog.ro semnalează că cest aspect a mai avut loc în iunie și iulie 2018, cu Marte atât în mers direct, cât și în mers aparent retrograd. Mesajul întâlnirii dintre Marte și Nodul Sud are legătură cu mentalitățile de turmă, dar și cu conștiința de grup. Ar fi bine să ne reamintim de experiențele acumulate în acțiunile de grup sau în sprijinul unor cauze sociale și să ne asumăm la nivel individual anumite inițiative în interesul colectivității ori al societății, și nu doar în propriul interes.

În septembrie 2018, Marte se găsește și în aspect tensionat cu Uranus, dispozitorul său, iar acest lucru ar putea marca o perioadă de frământare socială. La nivel personal, această perioadă ar putea aduce desprinderea de anumite grupuri, dacă acestea nu ne mai reprezintă ori dacă ne dăunează într-un fel sau altul.

În a doua jumătate a lunii septembrie sporește riscul de accidente cu număr mare de victime, care implică zone industriale, rețele electrice ori electricitate, precum și riscul de violențe diverse și revolte.

Dacă luăm în calcul și prezența planetei Venus în Scorpion, din 9 septembrie, alături de Jupiter, ne putem aștepta la o instabilitate financiară provocată sau agravată de împrumuturi excesive. De asemenea, nu este exclus să constatăm că uneori tehnologia poate să ne creeze probleme sau să ne facă mai mult rău decât bine.

Este posibil să ne simțim luați pe sus de anumite evenimente din viața personală ori profesională sau, cel mai probabil, politică și socială. Prin urmare, ar putea fi momentul ca fiecare în parte și toți împreună să organizăm câte o revoluție individuală sau chiar de grup, pentru a eradica tot ceea ce ne împiedică să ne manifestăm autentic ca indivizi și ca societate.