Horoscopul VIKINGILOR: ce zodie esti si ce ZEU te reprezinta.

8259

Vikingii, cunoscuti pentru curajul si cruzimea lor in lupta, au fost cei mai iscusiti razboinici ai tuturor timpurilor. Conform izvoarelor runice si celor arheologice, vikingii credeau in mai multi zei. Ei credeau ca lumea este de fapt un stejar denumit Yggdrasil care cuprinde 9 lumi (planete). Asgard era taramul zeilor cunoscuti drept Aesir, iar Walhalla era sala de petreceri unde intrau razboinicii vikingi dupa moarte pentru a celebra si sarbatori.

ODIN, regele zeilor / Berbec Regele zeilor si conducatorul Asgardului, Odin si-a sacrificat ochiul pentru a obtine cunostinte. Corbul era simbolul sau caci reprezenta „ochiul si urechile” sale. Odin este si zeul poeziei, al razboiului si al mortii. Atotputernic si lider innascut, Odin merge la lupta calare pe calul lui cu opt picioare si convinge pe toata lumea sa-l urmeze, prin simpla carisma. Toti cei din jurul lui ii cauta mereu sfaturile, lucru care, uneori, il poate scoate din sarite. Odin aduce prosperitate celor nascuti sub semnul lui.

SKADI / Taur Zeita iernii, Skadi este protectoarea parcticantilor sporturilor de iarna si a vanatorii in mitologia nordica. Tandra si atenta, Skadi vegheaza asupra celor care iubesc sporturile de iarna in general si lupta pentru cauzele in care crede. Dupa ce tatal ei, Thazi a fost ucis de zei, Skadi a dorit razbunare. Pentru a nu se revolta i s-a oferit in schimb casatoria cu unul din zei si chiar libertatea de a-si alege viitorul sot. Insa in timpul alegerii avea voie sa vada doar picioarele zeilor. Skadi il alege pe Njord crezand ca picioarele acestuia sunt de fapt ale lui Baldur si cei doi se casatoresc. Mariajul nu este unul fericit intrucat Skadi il paraseste pe Njord in favoarea lui Ullur.

BRAGI / Gemeni Bragi este zeul nordic al poeziei, muzicii si petrecerilor. El este considerat o adaugare recenta la panteonul germanic datorita multor poeti ce le predau discipolilor intelepciunea sa. In vechile legende scandinave, Bragi este ucis din comanda lui Loki de fratele lui orb, cu o sageata de vasc. In realitate, Bragi a fost iubit atat de zei, cat si de oameni, a fost considerat cel mai bun din panteonul germano-scandinav. Cu toate ca avea o putere mica, era inteligent, prietenos si elocvent. Cei protejati de el vor avea succes pe toate planurile si reusesc sa rezolve orice problema fara prea mult efort.

HEIMDALL / Rac Cunoscut si ca Zeul Alb, Heimdall este protectorul portilor din Asgard, tinutul zeilor. Un fel de Sfantul Petru al crestinilor. Heimdall se spune ca a fost nascut de noua mame diferite. Rolul lui este de a impiedica intrarea gigantilor in Asgard. El necesita mai putin somn decat o pasare si poate vedea cateva sute de mile in jurul sau, atit ziua cat si noaptea. Are auzul atat de fin incat aude totul in jurul sau, chiar si cresterea ierbii.

LOKI / Leu Loki este unul dintre cei mai cunoscuti zei din mitologia nordica. Simbol si zeu al pacalelilor si tradarii, cel care este in stare de orice pentru a prelua puterea. Este un zeu al focului si al magiei si poate lua mai multe forme, atat animale cat si umane. Este siret si malefic.

FITCH / Fecioara Zeul arbitrajului si al echilibrului dreptatii in mitologia popoarelor nordice, Fitch are mereu grija ca totul sa fie facut ca la carte. Tipicar si care nu iese niciodata din versiunea oficiala a lucrurilor, fie ca este vorba de activitati, fie ca vorbim de dileme morale.

BALDUR / Balanta Baldur este zeul luminii, al bucuriei, al puritatii, al frumusetii si al inocentei. Cu toate ca avea o putere mica, era inteligent, prietenos si elocvent. In mitologia nordica, una din cele mai tragice secvente este moartea lui. Sfarsitul ii fusese anticipat de Frigg, mama sa, zeita cerului, cea care cunoaste destinele tuturor, dar nu are voie sa le dezvaluie nimanui.

VIDAR / Scorpion Zeul padurilor, razbunarii si tacerii, Vidar este un zeu pasional, asa cum sunt descrisi si scorpionii. Coplesit de sentimente puternice, Vidar este mereu gata sa lupte pentru cauzele in care crede, chiar daca acestea sfideaza adesea moralitatea. Cand tatal sau, Odin, este devorat de lupul Fenris, Vidar se va razbuna si va ucide bestia cu mainile goale, sfartecandu-i falcile.

ULLUR / Sagetator Zeu al aventurii, vanatorii si al salciilor, datorita firii sensibile, dar aventuroase, Ullur este fiul vitreg al lui Thor. Se spune ca vana cel mai bine iarna si ca lasa urme de foc pe cer atunci cand schia in ceruri.

FREYR / Capricorn Zeul fertilitatii si al caminului, Freyr este caracterizat de prosperitate, reprezentant al gemenilor, datorita surorii Freya si protector al dragostei adevarate. Freyr se spune ca a castigat o sabie magica de foc care se putea lupta singura pentru stapanul ei, dupa ce a fost refuzat de o uriasa pe care o iubea. Pentru ca ea i-a refuzat avansurile, i-a trimis in schimb aceasta sabie magica.

VALIR / Varsator este zeul razbunarii si al familiei. Singurul scop pentru care el s-a nascut a fost uciderea unui alt zeu, care si-a ucis accidental fratele, Baldur. Inzestrat cu puteri magice si capabil sa creasca intr-o zi cat altii in zeci de ani, Valir a ajuns adult la doar o zi dupa ce s-a nascut. El si-a atins obiectivul si l-a pedepsit pe ucigasul lui Baldur. Este unul dintre putinii zei din mitologia nordica care sunt sortiti sa supravietuiasca Ragnarok-ului (Apocalipsa, razboi intre zei, in care majoritatea isi pierd viata).

LOFN / Pesti Zeita casatoriei si a familiei, Lofn este protectoarea iubirilor imposibile si a romantismului. Lofn este si ea una dintre supravietuitorii Ragnarok-ului (Apocalipsa, razboi intre zei, in care majoritatea isi pierd viata). Scopul supravietuirii ei este protejarea iubirii si dupa sfarsitul lumilor, alaturi de un protector al pamantului sau un barbat priceput in lupte (Valir).