Zodiile si atitudinea pozitiva. Cine isi pastreaza mereu buna dispozitie.

1262

BERBEC

Cei in zodia berbec stiu sa traiasca la maximum fiecare clipa. Momentul prezent conteaza cel mai mult si nu se gandesc la viitor sau trecut. Berbecii isi capapata increderea pe masura e risca in mod repetat si isi demonstreaza mereu ca sunt capabili sa-si depaseasca limitele.
Cei aflati in zodia berbec sunt adesea superficiali si gresesc fara sa le pese, facand doar ce simt , fara sa tina cont de altii.

Chiar daca nu recunoaste intotdeauna cand greseste, macar gaseste resurse inepuizabile pentru a o lua mereu de la capat.Berbecul are nevoie de supape prin care sa-si „scurga” excesul de energie. Una dintre cele mai bune supape este reprezentata de sport sau alte activitati care-l solicita fizic.

TAUR

Taurul este meticulos si are nevoie sa-si confirme totul inainte de a face orice lucru. Rezultatele sunt tot ce conteaza pentru el si ii dau incredere in fortele proprii. Taurul nu se imbata cu apa rece, el munceste din rasputeri pentru a obtine ceva.

Pe de alta parte, Taurii sunt increzatori doar in momentul in care au siguranta, iar siguranta le este conferita de un anume confort material. Pentru ei, securitatea financiara si familiala este vitala. Schimbarile dese si imprevizibile ii fac sa-si piarda foarte usor echilibrul interior si sa devina pesimisti.
Taurii ar trebui sa invete sa nu se mai ataseze atat de mult de lucruri materiale si sa faca si ce le place, nu numai ce „trebuie”.
GEMENI

Gemenii trec repede de la o stare la alta, sunt increzatori dar in urmatoare secunda pot deveni indoielnici. Sunt inteligente si curioase si detin o cantitate mare de informatii.Un semn al neincrederii in propriile opinii si idei este faptul ca sunt foarte nehotarati.

Ei sunt foarte buni teoreticieni, insa cand e vorba de practica dau bir cu fugitii.
O solutie foarte buna pentru a-si spori increderea in ei este sa-si gaseasca preocupari si profesii care sa le permita sa fie mereu in miscare, sa le solicite curiozitatea si sa-i provoace sa sa foloseasca de creativitatea, flexibilitatea si informatiile pe care le detin.
RAC
Sensibili de fel, racii sunt deficitari la capitolul optimism. Influentele negative din jur ii afecteaza direct si isi pierd increderea in forte. Se bazeaza foarte mult pe parerile altora si nu pe fortele lor.
Pentru Raci, este vitala zestrea emotionala pe care o primesc din familie, mai ales de la mama. Daca au fost incurajati, apreciati si recunoscuti pentru meritele lor, atunci Racii pot fi oameni pozitivi si echilibrati emotional. Dar daca au avut o relatie rece cu parintii, sau mai rau, au fost mereu criticati de acestia, vor avea mari dificultati in a depasi incercarile vietii si a pastra o atitudine pozitiva.
LEU

Leii sunt categoric optimisti. Atitudinea pozitiva este o calitate nativa a leilor. Acesta este cel mai puternic si valoros atu al Leilor, care ii ajuta de altfel sa obtina ceea ce-si propun. Ei pur si simplu se iubesc si cred cu tarie ca merita ce-i mai bun.

Leii stiu ce vor si de regula ajung unde-si propun, chiar fara a depune vreun efort deosebit. Oare aceasta capacitate de a obtine succesul nu se datoreaza in principal atitudinii, increderii si modului de a gandi , despre ei si despre viata?
In afara de faptul ca au incredere in ei insisi, Leii au incredere si in oamenii din jur. Chiar daca se mai si „ard”. Ei sunt totusi „copiii zodiacului”, cei care stiu cel mai bine sa se bucure de viata.
FECIOARA
De unde i s-o fi tragand Fecioarei, aceasta atentie pentru detalii si acest perfectionism? Nu din neincrederea in sine?
Fecioara considera ca niciodata nu e destul de pregatita, destul de buna, destul de matura, destul de sanatoasa, destul de performanta…etc. Mereu e ceva care lipseste, mereu mai e ceva de ajustat si perfectat. Dar cu toate ca se framanta in interior si se indoieste de ea insasi, nu arata asta si in exterior.
Pare sigura pe ea si pare ca mereu stie ce are de facut. Cu toate acestea, Fecioarele rareori „play big” si nu-si asuma riscuri necalculate niciodata.
Acesti nativi ar trebui sa invete sa-si aprecieze mai mult calitatile, sa nu mai astepte sa vina altii sa le spuna cat de buni sunt si sa aspire la mai mult, pentru ca pot si pentru ca merita.
BALANTA
Balanta este un semn cardinal, deci un semn care conduce si initiaza.Putem spune ca este mai degraba comoda, decat nesigura sau neincrezatoare.
E-adevarat insa ca Balanta nu poate trai singura (are nevoie sa imparta responsabilitatea) si ca are mereu nevoie de confirmari de la cei din jur. Prezenta unui partener langa ea, precum si respectul si admiratia celor din jur, ii sporesc increderea in ea. De asemenea, accesul la o viata luxoasa ii da aripi.
Atitudinea este una pozitiva si constructiva, iar abilitatea de a-si face relatii o ajuta in viata.
SCORPION

Scorpionul da cu siguranta impresia de siguranta si incredere. Oricat de multe realizari ar avea, scorpionul nu se bucura de ele. Increderea scazuta in el insusi provine din faptul ca ii este greu sa se accepte si sa se iubeasca asa cum este. El doreste sa se transforme in permanenta, iar acest proces necesita crize emotionale puternice.

Nu are incredere nici in el, nici in ceilalti. Paradoxal, Scorpionul reuseste cam tot ce-si pune in minte, acolo unde altii nici n-ar indrazni sa viseze . Asta tot pentru ca doreste sa-si testeze in permanenta limitele, sa-si demonstreze ca e bun de-ajuns.
SAGETATOR
Sagetatorul este binecuvantat cu o incredere puternica in el, in viata si in posibilitatile nelimitate pe care viata le ofera. El este poate singurul in stare, sa creada intr-un ideal, pana la capat. De fapt acesta este si secretul reusitelor lui: increderea. Chiar daca are momente cand isi pierde increderea, acest nativ nu uita insa, nicio clipa, idealul, viziunea.
El priveste viata in ansamblu, nu se pierde in detalii si nici nu crede ca exista ceva care sa ii fie imposibil de atins. Este pozitiv, are o gandire orientata spre solutii si o atitudine constructiva.
De aceea, Sagetatorii sunt deseori, mentori sau ghizi.
Trebuie totusi sa evite tendinta spre fanatism si infatuarea. Uneori cred, pur si simplu, ca detin adevarul absolut.
CAPRICORN
Atu-ul cel mai de pret al acestor nativi este reprezentat de ambitia lor uriasa. Ei stiu exact unde vor sa ajunga.
In plus, au capacitatea de a-si organiza viata, de a-si stabili obiective clare si de a alcatui un plan de actiune. Sunt foarte constiinciosi si foarte responsabili.
Insa au si destule momente in care ii napadeste pesimismul si chiar starile depresive.
Capricornul este unul dintre cele mai tenace semne. El are incredere nu atat in el, cat in timp. Este de parere ca timpul sedimenteaza totul. Tocmai de aceea, este adeptul succesului construit treptat, lent, prin munca asidua si responsabila. Increderea in propriile forte creste pe masura ce aduna tot mai multe succese mici. Are insa tendinta, ca atunci cand ajunge in sfarsit sus, sa uite de unde a plecat.
VARSATOR
Varsatorii sunt spontani si originali. Au incredere in ei si in toti cei din jur. Iubesc socializarea. Sunt pozitivi si energici insa uneori trec de la o stare la alta : entuziasm urias, urmat de depresie, sau optimism urmat de pesimism si tot asa. Asadar, ei nu pot fi incadrati intr-un tipar anume, pentru ca sunt foarte schimbatori.
Prin urmare si increderea in ei variaza in functie de starea in care se afla, de circumstantele vietii si de oamenii pe care ii au in preajma. Prietenii numerosi nu lipsesc din viata niciunui Varsator, sau cel putin asa ar fi bine, pentru ca relatiile de prietenie si amicitie il echilibreaza pe acest nativ.
PESTI
Acesti nativi sunt cei mai sensibili la influentele si energiile din mediul ambiant. Asadar, increderea in ei depinde in mare masura de circumstante, de cat de iubiti si apreciati se simt, de cat de mult li se permite sa ajute.
Ei sunt cu atat mai increzatori, cu cat au mai dese ocazii de a ajuta si chiar de a se sacrifica in favoarea altora. Da, pare un paradox.
Dar Pestii sunt considerati cei mai evoluati spiritual, cei mai capabili sa inteleaga iubirea din perspectiva divina, traind-o ca atare, adica neconditionat.
Pestii au insa foarte mare incredere in intuitia lor sau asa ar fi bine. Ei simt pur si simplu, atat ocaziile favorabile, cat si pericolele. Doar sa invete sa-si asculte acest al saselea simt. Altfel, isi pierd foarte usor reperele si increderea, devenind victimele perfecte.