Zodiile si trecutul

3735

Unele zodii reuşesc sa se detaşeze mai uşor de experienţele (mai ales de cele dureroase) din trecut şi paşesc hotarâte spre viitor, în timp ce altele sunt ancorate puternic în tot ce au trait în diferite momente ale existenţei de pâna acum.

BERBEC

Nu are timp de pierdut!

Aceşti nativi nu-şi pierd timpul rememorând experienţele din trecut. Pentru ei nu e important ce s-a întâmplat, nu stau sa analizeze, nu au timp de introspecţii şi de evaluari ale gesturilor sau atitudinii din trecut.

Ei traiesc pentru acţiune şi adrenalina. Depaşesc uşor şi cele mai dureroase experienţe, iarta şi uita foarte repede. Nu sunt ranchiunoşi ori razbunatori şi nu pastreaza resentimente, decât foarte rar.

La nivel profund, ei înţeleg ca nu le foloseşte la nimic sa se împiedice de ceva ce nu mai exista şi nu-i mai poate afecta.

Ce are de învaţat: Introspecţia poate fi uneori foarte valoroasa!

TAUR

Ţine cu dinţii de principiile adoptate în trecut!

Semn conservator, pragmatic şi destul de rigid, acorda mare atenţie experinţelor traite pe parcursul vieţii, deci şi celor din trecut.

El îşi formeaza în timp o serie de principii solide, la care renunţa foarte greu. Are convingeri puternice, pe care şi le susţine pâna în pânzele albe. Se teme de schimbare şi de necunoscut.

Astfel, îşi pune singur bariere în calea evoluţiei şi libertaţii de expresie şi practic lasa acele convingeri sa-i creeze viaţa. Îi este greu sa accepte oportunitaţi care nu seamana cu ce a trait pâna în momentul respectiv, iar asta îl ţine blocat în nişte tipare repetitive.

Ce are de învaţat: Vindecarea resentimentelor şi flexibilitatea!

GEMENI

Ştie sa valorifice experienţele din trecut!

Acest nativ foloseşte trecutul, mai ales ca sursa de cunoaştere şi informaţie. Nu-i face o prea mare placere sa analizeze trecutul şi nici nu crede ca i-ar folosi la ceva, cu excepţia cazului în care poate afla ceva util/interesant/important.

Orice i s-ar întâmpla unui Geaman, trece uşor peste, se repliaza repede şi gaseşte instantaneu un alt obiect al atenţiei. Curios din fire, vrea în permanenţa sa se informeze şi sa-şi ţina mintea vie. Iar pentru asta nu are nevoie de emoţii tulburatoare care sa-i rapeasca vivacitatea .

Acest nativ se întoarce aşadar în trecut doar atunci când are nevoie sa extraga o informaţie, sa-şi aminteasca un detaliu util, sau sa înţeleaga o decizie luata atunci (asta doar daca arde).

Ce are de învaţat? Profunzimea şi înţelegerea cauzei lucrurilor!

RAC

Trecutul este identitatea lui!

Racul are cele mai puternice ancore în trecut şi de aceea uneori pare ca traieşte doar din amintirile unor vremuri apuse. În casa acestui nativ vom gasi adesea fotografii ale descendenţilor sau ale iubirilor din trecut.

Aşa cum se ataşeaza de experienţe (mai ales de cele care l-au marcat într-un fel sau altul), tot la fel se ataşeaza şi de obiecte vechi care au o anume semnificaţie emoţionala sau sentimentala.

Din cauza acestor întoarceri permanente în timp, poate fi extrem de sensibil, introvertit şi melancolic. Poate refuza oportunitaţi extraordinare din cauza fricii de schimbare şi a tendinţei de a asocia tot ce apare, cu ceva petrecut cândva. Acesta este obstacolul major în calea evoluţiei Racului.

Ce are de învaţat? Bucuria momentului prezent.

LEU

Trecutul- un motiv în plus de mândrie!

Pentru un nativ Leu, trecutul are valoare doar în masura în care conţine ceva spectaculos, demn de luat în seama, ceva ce l-ar putea ridica în ochii unora (sau ai lui), i-ar aduce un plus de popularitate şi admiraţie sau i-ar scuza un eşec. Altfel, tot ce nu-i place în trecutul lui pretinde ca nu exista, ca nu s-a întâmplat niciodata şi se comporta ca şi când nu l-a afectat câtuşi de puţin.

Cu alte cuvinte, un Leu se va gândi doar la partea frumoasa sau spectaculoasa a trecutului lui. La acele fragmente care l-ar putea pune într-o lumina favorabila.

Ce are de învaţat? Sa-şi asume trecutul şi responsabilitatea acestuia!

FECIOARA

Trecutul îi ofera motivaţia de a deveni perfecta!

Se ştie ca Fecioara tinde spre perfecţiune. Iata de ce crede ca analizând trecutul, poate gasi motive sa devina din ce în ce mai buna.

Daca cineva i-a spus în trecut ca nu învaţa destul de bine, ea se va stradui sa dovedeasca mereu contrariul.

Daca i s-a spus ca nu va reuşi sa faca mare lucru în viaţa, îşi va da tot interesul sa ajunga cineva important.

Privind lucrurile prin prisma dorinţei de evoluţie şi dezvoltare personala continua, nu e nimic greşit. Şi totuşi, alergând mereu dupa o imagine pe care alţii i-au sugerat ca ar fi cea corecta/perfecta, ajunge de fapt sa fie veşnic nemulţumita, sa creada ca mereu „ceva nu e în regula cu ea”.

Ce are de învaţat? Ca este deja perfecta. Nu e nevoie sa demonstreze nimic nimanui!

BALANŢA

Ia din trecut doar ce-i place!

Aşa cum obişnuieşte sa faca în toate domeniile de viaţa, Balanţa selecteaza din trecut doar ceea ce-şi aminteşte cu placere sau ceea ce îi favorizeaza imaginea.

În general evita sa arate ca unele pasaje din trecut o afecteaza şi nu doreşte sa vorbeasca despre acestea, decât daca este nevoita. Problema însa nu este ca vede partea plina a paharului, ci ca neaga cu buna ştiinţa ceea ce nu-i place, îngropând nemulţumiri şi frustrari în subconştient şi generând astfel un teren fertil pentru resentimente.

Ce are de învaţat? Sa faca alegeri dupa cum simte şi nu pentru a face impresie buna!

SCORPION

Din trecut îşi trage seva puterii!

Scorpionul vrea putere, iar pentru asta apeleaza la toate mijloacele posibile, dar mai ales la cele care nu sunt la vedere.

Pot investiga trecutul cu un interes aproape diabolic, uneori apasând cu buna ştiinţa pe ranile cele mai dureroase.

Daca ştie ca e ceva ce trebuie aflat sau descoperit, niciun sacrificiu nu este prea mare.

Crede ca trecutul îi ofera informaţii valoroase, atât despre el cât mai ales despre ceilalţi.

Deseori se straduieşte sa afle povestea de viaţa a celor apropiaţi, doar pentru a avea controlul asupra situaţiei. Ştiind cu cine are de a face, îi este mai uşor sa faca regulile jocului . Resentimentele par sa fie hrana Scorpionului, sursa de ambiţie, putere şi motivaţie.

Ce are de învaţat? Daruirea fara condiţii şi eliberarea de resentimente!

SAGETATOR

Trecutul îl inspira!

Sagetatorul este alchimistul care transforma trecutul cu tot ce este în el, în inspiraţie pentru scopul lui cel mai înalt în viaţa. Ştie ce valoare inestimabila se ascunde în fiecare experienţa traita, aşa ca este determinat sa înveţe din greşeli sau sa dezvolte şi sa duca mai departe alegerile potrivite.

Acest nativ este profetul, teologul sau ghidul. El este cel care îşi largeşte permanent orizonturile, cautând raspunsuri la întrebarile existenţiale, nu numai ale lui ci şi ale omenirii în ansamblu. Apoi, este dispus sa dea mai departe ceea ce el a înţeles şi şi-a însuşit, cu generozitate şi daruire.

Aşadar, nu se împiedica de trecut, dar nici nu-l ignora. Ştie exact ce sa ia din el şi ce sa abandoneze. Aceasta atitudine, precum şi credinţa de neclintit în propriile idealuri, îl ajuta de altfel sa evolueze şi sa-şi creeze viaţa pe care şi-o doreşte.

Ce are de învaţat? Sa le dea spaţiu celorlalţi!

CAPRICORN

Hotarât sa învețe din trecut!

Capricornul este conștiinciosul și seriosul zodiacului, iar acest registru se pastreaza și în cazul relației cu trecutul. Pare sa se nasca matur, fiind un copil oarecum atipic, datorita seriozitații și rezervei sale.

Abordând viața astfel înca de la o vârsta foarte frageda, sigur ca și trecutul este tratat cu maximum de responsabilitate.Va dori sa învețe permanent din greșelile trecutului, de teama sa nu le repete și pe viitor.

Totuși, cred ca ia mult prea în serios trecutul și este mult prea temator în fața viitorului, ceea ce îl oprește sa traiasca din plin și sa se bucure de tot ceea ce este și obține.

Ce are de învațat? Sa se relaxeze !

VARSATOR

Ce e acela trecut?

Acest nativ nu acorda prea mare atenție trecutului și nu din ignoranța, ci pentru ca este mult prea ocupat cu proiectele de viitor. El vrea mereu noutate, cauta sa inoveze și sa inventeze noi forme de a-și trai viața și de a contribui comunitații în care traiește.

Este un avangardist prin definiție și un nonconformist, deci nu poate sa adopte principii învechite, teorii prafuite, ori concepte care nu mai sunt demult de actualitate.Pur și simplu nu vede sensul.

Ce are de învațat? Sa nu uite ca prezentul este tot ce exista.

PEŞTI

Legați de iluziile trecutului!

Peștii par sa-și creeze permanent o lume a iluziilor, în care se pierd pâna și ei la un moment dat. Sunt mereu cu gândul la evenimente din trecut, distorsionate de mintea lor visatoare și idealista, așteptând parca sa se repete.

În viziunea lor, ei sunt produsul trecutului și de aceea se simt atât de atașați de acesta.

Le place misterul și le place sa se joace cu iluziile, ceea ce îi înnebunește uneori pe cei din jur. Aluneca foarte ușor de la o extrema la alta, iar daca trecutul nu a fost foarte blând cu ei, pot juca cu grație rolul de victima perfecta.

Ce au de învațat? Detașarea de experiențele dureroase.